Romkugler af sorte bønner

Ca. 24 stk.

Ingredienser

  • 100 g udblødte abrikoser 

  • 1 dåske sortebønner

  • 30 g solsikkekerner (risted)

  • 50 g kokosolie

  • 2-3 spsk kakaopulver (raw) 

  • 1-2 tsk rom eller romessens

  • 1 tsk flagesalt

Pynt (valgfrit)

  • Smeltet chokolade

  • Hampefrø, kakaopulver eller kokosmel til at rulle i

Fremgangsmåde

  1. Tip: Start med at blende kernerne, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser lidt ad gangen for at få en jævn dej.

  2. Hæld kogende vand over abrikoserne, og lad dem trække i 10–20 minutter, til de er bløde.

  3. Kom de afdryppede sorte bønner, de udblødte abrikoser, solsikkekerner, kokosolie, kakaopulver, rom og salt i en foodprocessor.

  4. Stil dejen i fryseren i ca. 30 minutter, så den bliver nemmere at forme.

  5. Hvis du vil overtrække kuglerne med chokolade, smelt da chokoladen i et vandbad ved lav varme.

  6. Brug en teske til at tage lidt dej op, og rul den mellem håndfladerne til en kugle.

  7. Tril kuglerne i chokolade eller i fx hampefrø, kakaopulver eller kokosmel.
    Opbevar kuglerne på kø/frostl i en lukket beholder.