Romkugler af sorte bønner
Ca. 24 stk.
Ingredienser
100 g udblødte abrikoser
1 dåske sortebønner
30 g solsikkekerner (risted)
50 g kokosolie
2-3 spsk kakaopulver (raw)
1-2 tsk rom eller romessens
1 tsk flagesalt
Pynt (valgfrit)
Smeltet chokolade
Hampefrø, kakaopulver eller kokosmel til at rulle i
Fremgangsmåde
Tip: Start med at blende kernerne, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser lidt ad gangen for at få en jævn dej.
Hæld kogende vand over abrikoserne, og lad dem trække i 10–20 minutter, til de er bløde.
Kom de afdryppede sorte bønner, de udblødte abrikoser, solsikkekerner, kokosolie, kakaopulver, rom og salt i en foodprocessor.
Stil dejen i fryseren i ca. 30 minutter, så den bliver nemmere at forme.
Hvis du vil overtrække kuglerne med chokolade, smelt da chokoladen i et vandbad ved lav varme.
Brug en teske til at tage lidt dej op, og rul den mellem håndfladerne til en kugle.
Tril kuglerne i chokolade eller i fx hampefrø, kakaopulver eller kokosmel.
Opbevar kuglerne på kø/frostl i en lukket beholder.